суббота, 18 февраля 2023 г.

Гендиректор OpenAI зробив резонансну заяву

 Гендиректор OpenAI, компанії-розробника ChatGPT, продовжує дивувати своїми ексцентричними заявами. Свого часу він назвав ШІ вбивцею й пророкував що разом із модифікованим у лабораторії вірусом він призведе до апокаліпсису. Остання резонансна заява Сема Альтмана стосується нейромережі та капіталізму. Він зізнався, що вважає капіталізм «крутим» й дуже його любить. Натомість не виключає, що колись штучний інтелект зможе його зруйнувати.

Про це Альтман заявив в інтерв’ю Forbes.



За словами розробника ChatGPT, людство ще далеко від того, щоб штучний інтелект отримав свідомість, однак він не виключає, що в майбутньому це може статися.

Свою думку щодо руйнівної дії нейромережі на капіталізм Альтман висловив на запитання журналіста видання Алекса Конрада. Той поцікавився щодо розбіжності між дослідницькою природою штучного інтелекту й матеріальним інтересом, який диктує капіталізм.

Я думаю, що капіталізм — це дуже круто. Я люблю капіталізм. З усіх паскудних систем, які є у світі, це найкраща чи то пак найменш паскудна. Але я сподіваюся, що ми все одно знайдемо набагато кращу.

В інтерв’ю Forbes Альтман неодноразово підкреслив, що на майбутнє нейромережі впливатиме багато факторів. Однак, «якщо штучний інтелект справді розвиватиметься, — буде багато способів, якими він зможе зруйнувати капіталізм», заявив розробник ШІ.

Нагадаємо, у компанії OpenAI раніше  заявили, що разом з безоплатним доступом до ChatGPT почав впроваджуватися й преміум-план. Чатбот штучного інтелекту ChatGPT Plus за тарифом $20 на місяць матиме кілька переваг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий